Sunday, March 8, 2009

Spring time

Mărţişorul e ridicol. Prin inutilitate. E tradiţie. Continuarea unei tradiţii tâmpe, e mai tâmpă decât ea în sine. Vânzarea de marţişoare e o ţigănie. Ah nu. E o "rromânie". Că sunt rromi. Nu ţigani. Zeci de mese inghesuite de o sută de oameni. Aşa arată primăvara? Povestea cu mărţişorul cred că ar trebui să se oprească pe la 14 ani. După, capătă reflexe stupide. Nu trece o săptămână şi ne trezim cu altă tărăşenie. Se face 8 martie. Ziua femeii. Există ziua Andreelor. Există ziua Mihaelelor. Şi tot aşa. Băi da ziua tutror femeilor. Asta ne mai trebuia. În curând vom sărbătorii ziua omului. Avem ziua femeilor. Se insistă şi cu cea a bărbatului. Probabil nu va dura mult până când cele 2 vor fuziona. În fine. Mi s-a părut totuşi onorabil să cumpăr flori. Băi da nu ştiu cum se face că toate florăriile sunt reprezentate de către o cetăţeancă română de etnie rromă. Băi şi-acolo trei' să te rromâneşti. Rromânia pare inevitabilă. Ea îmi cere 35 de lei. Eu scot 50. Cu argumentul că-i iau 2. Ea zice bine. Da să-i mai dau încă 10. Prea multă rromânie. Prea puţină primăvară.

1 Comments:

Blogger danezz said...

Traditia nu e niciodata tampa.Poate fi tampa doar daca nu o cunosti.Traditia martisorului este veche de 8000 de ani.Firul rosu semnifica focul, caldura soarelui, iar cel alb semnifica iarna care tocmai a trecut.
Ca a suferit modificari, odata cu trecerea timpului, este adevarat.De exemplu, in trecut, fetele nu se lasau seduse de baieti cat timp purtau martisorul.In Bucovina, fetele erau cele care daruiau martisorul baietilor.De simplificat se poate orice. De inteles ce se ascunde sub orice sarbatoare cu traditie,trebuie putin studiu individual.
E bine ca ne deranjeaza martisorul si nu ne deranjeaza Sf. Valentin importat de peste ocean.Cu pernutele rosii in forma de inimioara si animalutele de plus care ingana un I Love You robotizat.
E de observat tarasenia ce exista in ziua de 8 martie , in ziua Andrelelor ,a Mihaelelor, dar nu se poate observa aceeasi tarasenie in ziua Ionilor, a Mihailor, etc.
Cat despre ziua barbatilor, ea este de cel putin 300 de ori pe an.
Cat despre tiganie, se poate face abstractie in astfel de cazuri. Macar atunci cand inmanezi buchetul si vezi bucuria pe fata ei.
Si inca ceva: martisorul nu e ridicol.Cel mult poate fi ridiCOOOOL.

March 10, 2009 at 10:16 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home