Sunday, June 10, 2007

Greşind

În general se greşeşte mult. Cea mai consistentă dintre greşeli este neasumarea ei. În general nu se încearcă să nu se greşească. În general se încearcă explicaţii. Devenim extrem de complicaţi când greşim. Antrenorii la fotbal jumătate dintr-un meci meci încearcă să-l câştige. Cealaltă jumătate se gândesc cum să explice înfrângerea. Greşala cu explicaţii pare firească. Actorii trag duble. În viaţă pelicula e puţină. Câte duble n-aş fi tras... . Greşala e omenească. Da' când o asumi nu când o explici. Şi eu mai greşesc. Da' recunosc. Din când în când.

1 Comments:

Blogger danezz said...

Unii spun ca cea mai consistenta greseala este neasumarea ei.Eu cred ca greseala cocotata pe ultima treapta,cea cu medalia de aur la gat,este sa repeti aceeasi greseala.
Oamenii nu prea au luat in seama:"De ce sa faci aceeasi greseala cand sunt atatea altele care asteapta sa fie facute..." Suna mai bine:"Greseala repetata e pe jumatate iertata".Oamenilor le plac propriile greseli.Sunt fideli acestora.Sunt personalizate.Ii definesc.
Chiar daca nu le vad.Le vad doar pe ale altora,exact cum nu iti poti vedea propriul chip decat prin intermediul unei oglinzi.Dar din pacate nu exista un mecanism ajutator pentru a ne vedea inauntru.Asa ca ne rezumam a vedea pe ceilalti.Fara toleranta,fara circumstante atenuante.De ce?Pentru ca greselile noastre sunt mai bune.De ce?Pentru ca sunt ale noastre,pentru ca nu le vedem,ca nu ne deranjeaza,ca au o comunitate a lor,nu ne dau noua bataie de cap.Avem destula bataie de cap cu ceea ce gresesc altii.Ca nu poti sa ramai impasibil:trebuie sa faci ceva.Sa ii arati respectivului ca a gresit cu orice pret.Deja toleram o lume intreaga ,sa mai tolerezi si greselile celor din jurul tau?De-a dreptul inadmisibil.
Pelicula e scurta.A!Da!Si putina.Noi credem ca e un lung metraj.De fapt e doar un spot publicitar.Sau,hai,bine,o noapte a devoratorilor de publicitate.Unde nu e loc,nu e timp si nici nu are rost sa te pierzi in amanunte.
In reclama de ieri vroiam sa imi aleg cea mai buna prajitura pe care sa o mananc in timp ca ma uit la un film.In reclama de azi ar fi bine sa mai apuc 4 ore de somn pana ma trezesc dimineata sa ma duc la serviciu.Apropo de repetarea grselii...

June 10, 2007 at 4:02 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home